Volwassenen en paardencoaching


Individuele paardencoaching


Net als bij kinderen lopen ook volwassenen soms tegen zaken aan, zoals stress, te druk in je hoofd, te veel hooi op je vork. Dit alles maakt dat je minder goed in je vel gaat zitten, je kan er zelfs ziek van worden. Ben je de enige op de wereld die dit ervaart, nee hoor zeker niet. In de huidige maatschappij lopen we allemaal wel zo hard en houden we zoveel ballen in de lucht dat het weleens te veel wordt. Met de paardencoaching kan ik je helpen en kijken we waar je het meest van slag door bent en hoe je daarbij geholpen kan worden. Met behulp van het paard doe je inzichten op, het paard neemt ter plekke een deel van jouw spanning weg, waardoor je direct een stukje meer ontspannen raakt.

Voorbeelden waar je aan kan werken met hulp van paardencoaching:

 • hoe kom ik beter voor mezelf op?
 • hoe stel ik grenzen?
 • ik loop vast in mijn werk. Wordt het tijd voor iets anders?
 • hoe word ik besluitvaardiger?
 • verwerking van verlies
 • ik heb een burnout en wil graag weten wat de oorzaak hiervan is
 • ik heb lichamelijke klachten en mijn arts vertelt dat het ‘tussen mijn oren’ zit
 • ik wil graag leiding kunnen geven, maar daarvoor ben ik te onzeker
 • ik wil minder stress in mijn leven


Ook kan paardencoaching ingezet worden voor relatietherapie en als onderdeel van een psychologisch traject. Je komt dan samen met je psycholoog en gaat na de paardencoaching verder met je eigen psycholoog.


Paardencoaching voor organisaties

Paardencoaching is een middel om mensen in een organisatie beter te laten samenwerken. Mensen gaan meer en beter met elkaar communiceren, waardoor ze zich als individu beter voelen en de onderlinge relaties verbeteren.
Het paard zal bij een team duidelijk aangeven bij wie of waar de meeste energie zit. Dit proces begeleid ik nauwkeurig. Door wat het paard ‘teruggeeft’ en door de energie van het paard te voelen, krijgen de leden in het team bevestigd wat ze in hun onderbewustzijn al voelden. Een sessie als team biedt ruimte om op een andere wijze, door het paard gespiegeld, naar het team en de situatie te kijken en biedt vaak openingen voor een andere werkwijze of een andere manier van met elkaar omgaan.
Paardencoaching kan als middel ingezet worden:

 • bij een team waarbij de samenwerking kan verbeteren
 • bij een team waarbij de communicatie en de onderlinge verhoudingen verbeterd kunnen worden
 • voor het ontwikkelen van management- en leiderschapskwaliteiten
 • als je op zoekt bent naar een mooi en origineel teambuilding uitje.


Workshops  Mocht je vrijblijvend kennis willen maken met paardencoaching, dan is er de mogelijkheid deel te nemen aan een workshop. Tijdens deze workshop leg ik uit wat paardencoaching inhoudt en wat het voor jou kan betekenen. Vervolgens gaan de deelnemers één voor één de ruimte in om te ervaren hoe een paard spiegelt. Uit privacy overwegingen ga ik niet te diep in op de persoonlijke thema’s, maar toch kunnen deze sessies al waardevolle inzichten geven en krijg je een goed beeld van wat er speelt in jouw leven. Kijk in de agenda voor de data van de  workshops.

Een workshop kan ook gedaan worden met vrienden, familie of collega’s. Het is ook een bijzonder cadeau voor een speciaal persoon.

Een workshop duurt maximaal een dagdeel en is voor maximaal zes personen.

Heb je vragen of speciale wensen? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.