Wat is paardencoaching?
 


neverhavetotell


Paardencoaching is het coachen van mensen met behulp van een paard.


Paarden spiegelen als geen ander het gedrag en de innerlijke conflicten van degene die met hem of haar in contact wordt gebracht. In dit proces zijn nauwelijks woorden nodig. Door een paard leer je jezelf kennen, verhoogt je welzijn en kan zelfs genezing gestimuleerd worden. Een paard laat zien hoe jij je voelt, je gedraagt en hoe je met anderen omgaat. dat is een wonderlijke en indringende ervaring. Deze natuurlijke eigenschap van het paard komt de innerlijke groei, bewustwording en ontwikkeling van degene die met het paard in contact staat ten goede. Als je in de bak staat en in de leefomgeving van het paard komt, neemt het paard jouw spanning en energetische signalen direct over, waardoor je je meteen ‘lichter’ voelt.


Paarden geven op een zuivere manier antwoord op persoonlijke vragen en maakt je bewust van wat er in jou leeft. Het paard biedt de ultieme gelegenheid om in het ‘hier en nu’ te zijn en naar je gevoel te gaan. Angst voor paarden is niet nodig; ik werk met paarden die ik door en door ken. Mensen die nog nooit met een paard in aanraking zijn geweest, staan na een sessie vaak te knuffelen met het paard en willen het eigenlijk niet meer loslaten.


De spiegeling van een paard kan veel losmaken. De kans is groot dat je bevestiging krijgt voor zaken die je op onbewust niveau al wist. Dit kan confronterend zijn, maar is ook uitermate effectief. Ik draag altijd zorg voor een follow up, een evaluatiegesprek en/of verdere begeleiding